Dandy

En helt otrolig roman om den unge Andrew Drake som når toppen från den absoluta botten.
Författare: Andreas Carlsson
Genre: Roman

Följ med in i Dandys förtrollade värld, genom en fantastisk berättelse om längtan och drömmar, girighet och svek, musik och kärlek. 
Bland husor, nannys och butlers, dyra bilar, exklusiv konst och förnäma privatlärare, växer Andrew Drake upp på det gigantiska och vackra godset Drake Manor tillsammans med sin hårdhudade affärsman till pappa, Diplomaten. 
Men en dag förlorar de allt. Till följd av en gammal oförrätt blir pappan arresterad, och Andrew blir placerad på ett av stadens barnhem. I ett slag går han från allt till inget. Det som räddar honom undan tillvarons misär, blir musiken. Musiken som han älskar och som han alltid haft inom sig.

Så fort Andrew fyllt arton lämnar han barnhemmet bakom sig, och utrustad med sitt nya namn - Dandy - tar han sig till Platinum City, där han till en början hankar sig fram genom att spela på gatorna för småpengar. Snart lär han känna den vackra Diamond, vännen Bling och managern Bigwhig som alla ser hans potential. Tillsammans gör de Dandy till en stjärna, och över en natt blir Dandy både rik och berömd. I sin nyvunna stjärnstatus glömmer han dock det som är viktigt i livet - familj, vänner och kärlek - och kommer längre och längre bort från sitt riktiga jag. Desillusionerad flyr han till den enda han kan lita på i sin overkliga och konstgjorda värld: servitrisen Starlet. Snart finner han sig fångad mellan två kvinnor som representerar två sidor av honom själv: den godhjärtade Starlet och den giriga Diamond. Och musiken som alltid spelat i hans huvud blir tystare och tystare

Att Andreas Carlsson har skrivit denna bok tycker jag märks då det är lite av hans egen historia som dras upp. T.ex. det om att Dandy från början inte har någonting utan spelar på gatan för att få ihop pengar till mat för dagen till att bli en enorm artist som äger världen.

Live to win-Låtarna som skrev mitt liv

Denna självbiografi är skriven av Andreas Carlsson. Den är en helt fantastisk biografi om ett liv från Tingsryd i småland till Hollywood och Los Angeles. Så följ med på en helt fantastisk resa!
Författare: Andreas Carlsson
Genre: Biografi
Live to win - Låtarna som skrev mitt liv är Andreas Carlssons berättelse om hur han blivit en av världens mest framgångsrika låtskrivare, med listettor för världsartister som Céline Dion, Bon Jovi och Britney Spears. Det är också hans personliga, osminkade och självutlämnande berättelse om livet och dess toppar och svackor, kändisar, vänner och kärlekar. Och självklart den osvikliga och villkorslösa kärleken till musiken.

Andreas Carlsson är även känd som jurymedlem i "Idol" och för sin medverkan i "Made in Sweden". I "Live to win" så berättar han verkligen om sitt 36-årigaliv i den här boken som är hans första bok.

RSS 2.0