På kudde av gräs

Detta är andra delen i serien om Sagan om klanen Otori. Som jag sa tidigare så älskar jag dessa böcker och tycker att hela serien är helt underbar. Speciellt om man älskar medeltidens Japan!

Om På kudde av gräs:

Författare: Lian Hearn
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 5
Humor: 1
Lärorik: 9
Sorglig: 3

De två huvudpersonerna från Över näktergalens golv, Takeo och Kaede, är ännu bara tonåringar, men de har varit med om händelser som förändrat deras liv totalt. Deras kärlek till varandra är obetvinglig. Ändå väljer Takeo att hålla sitt löfte till Släktet, sin fars familj, och lämna Kaede för att gå i lära hos dem. Men Takeo är präglad av sin uppväxt bland de fredsälskande människorna som kallar sig de gömda. Det blir en inre kamp mellan blodtörstig makthunger och medmänsklighet som ställerTakeo inför ett svårt val.

Kaede är inte längre gisslan. Fri för första gången sedan sju års ålder skyndar hon sig hem för att träffa sin familj. Där finner hon att hennes mor, som varit dålig länge, dött. Hennes far balanserar på gränsen till vansinne och hemmet är i förfall. Alla menar att hon måste gifta sig för att freda Shirakawas gränser, men Kaede vill inte gifta sig med någon annan än Takeo - vars barn hon dessutom bär. Hon bestämmer sig därför, i strid med alla traditioner, för att leda klanen själv.




Sagan om klanen Otori

De här böckerna är helt fantastiska för alla som älskar fantasy blandat med det medeltida Japan! I denna serie skriven av Lian Hearn finns det 5 böcker. Från början skulle det ha varit en trilogi men senare tillkom det 2 böcker till. Den första Över näktergalens golv fäljd av tvåan På kudde av gräs, trean Under lysande måne, fyran Vid hägerns skarpa skri och sista delen Och himlens vida väv.

Om Över näktergalens golv:

Författare: Lian Hearn
Genre: Romantisk / fantasy

Spänning: 8
Romantik: 9
Humor: 1
Lärorik: 9
Sorglig: 4

Den grymme krigsherren Iida Sadamu ruvar trygg bakom sin fästnings murar. Näktergalsgolvet som sjunger vid varje steg skyddar honom mot lönnmördare. Ingen kan nå honom.

I en avlägsen och fridsam bergsby lever en ovanlig pojke. Takeo har ännu inte upptäckt sitt sanna jag, och känner inte till sin avlidna fars hemlighet. Men hans stillsamma liv förändras för allrid den dag då krigsherren Iida Sadamu skövlar och brönner hans hemby.
Takeo räddas av den unge herremannen Otori Shigeru, som för honom till sitt hem. Där sätts han i lära i allt en ädling behöver veta, men också i andra färdigheter - de märkliga, närmast jagiska förmågor som tillskrivs det legendariska Släktet. Långsamt upptäcker Takeo sanningen om sig själv, och om det öde som väntar honom.

Jag älskar verkligen denna serie men tycker nog att ettan inte är den bästa trots allt. Enligt mig är det treab och fyran som kommer på delad första plats medans ettan, tvåan och femman kommer på delad andra plats. Detta är verkligen en serie som jag kan rekommendera om man älskar Japan och medeltid blandad med förmågor som överskrider naturen!





Safirringen

Detta är andra delen i serien om Det magiska landet Deverry, en av mina absoluta favoritserier!

Om Safirringen:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 5
Humor: 3
Sorglig: 4

På tiohundratalet sträcker sig kungariket Deverrys välde från provinsen Eldidd i väster till Dun Hiraedd i öster. Men i Bardek på andra sidan havet ägnar de urgamla makterna sig åt en mycket speciell del av den mörka dweomern- att avtvinga ett ovilligt universum antydningar om kommande händelser.

De ser att Rhodry lever i landsflykt som silverdolk med Jill vid sin sida. Alla tecken pekar på att han kommer att dö i strid innan året är slut. De ser att dwomermästaren Nevyn ännu är okunnig om vem som är hans fiende. Och de ser att alvers och människors vägar har korsats och att världen håller på att förändras. De urgamlas herravälden är hotat, men om de kan finna Västerns stora sten har de makt att vrida tiden ur led...

( från boksidan.net)


Silverdolken

Detta är mitt första inlägg om böcker och jag tänkte ta och börja med en bok som är en stor favorit även om den är rätt så gammal. Detta är första boken i serien om Det magiska landet Deverry, i hela serien så är det 15 böcker totalt och jag har läst dem alla!

Om Silverdolken:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 1986

Spänning: 7
Romantik: 3
Humor: 5
Sorlglig:5

Jill bär på en hemlighet-redan som liten kunde hon se det underliga vildfolket, varelser som kom till henne från en annan värld. Lite visste hon då om att hennes underliga små vänner var som glimtar av ett glömt förflutet, en ödesmättad framtid.
För fyrahundra år och många livstider sedan orsakade en självisk ung Herre två unga älskares död. Efter det lovade han att aldrig vila innan han sonat sitt brott- ett löfte som binder Jill och de som hon älskar: hennes far Cullyn, bärsärken Rhodry Maelweadd och den åldrande och mäktiga druiden Nevyn, till en kamp mot mörkret, och två targiska livsöden som brann ut för flera hundra år sedan.

( från boksidan.net)

Jag själv älskar som sagt denna bok och min absoluta favorit karaktär är Rhodry. Jag älskar hans sätt att vara och det som är rätt så otroligt med dessa böcker är att Kerr verkligen lurar en! Man tror från början att man ska få fälja Nevyns kamp mot att ställa allt till rätta, men sen så tror man att man ska få fälja Jill genom alla böckerna men i bok åtta så förstår man att det faktiskt är Rhodry som man får följa. Från att han var en biperson till att bli näst intill huvudperson till att bli huvudperson. Det kallar jag äkta Kerr känsla!



RSS 2.0