Om jag kunde drömma

Detta är den första delen i den kritikerrosade vamyrserien som utspelar sig i vår tid. Den är en helt fantastisk roman om kärleken och alla dess sidor.Hela denna serie håller även på att bli filmatiserad.

Om Om jag kunde drömma:

Författare: Stephenie Meyer
Genre: Romantik/ Fantasy

Spänning: 6
Romantik: 5
Humor: 3
Sorglig: 2

Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.
Isabella Swan flyttar till Forks, en liten regnig sovstad i Washington. Hon förväntar sig att hennes nya liv ska bli lika långtråkigt som staden själv. Men när hon träffar den gåtfulle och förföriske Edward Cullen tar hennes liv en oväntad och farlig vändning. Edward har länge lyckas hålla sin identitet som vampyr hemlig. Men nu går ingen säker, minst av allt Bella som är den person Edward håller mest av. Edward och Bellas förhållande balanserar på knivseggen mellan begär och livsfara.




Guldfalken

Detta är den tolfte delen i serien om det magiska landet Deverry. Men den är även den sista delen på svenska då de resterande tre delarna aldrig blivit översatta, då bolaget som översatt alla de andra delarna inte tycker att de stjänar pengar på att översätta resten av delarna, eftersom att det enligt dem inte säljs lika många böcker ur serien längre. Därför kommer mina sista recensioner på denna serie vara på engelska eftersom att böckerna är på engelska.

Om Guldfalken:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 5
Humor: 6
Sorglig: 4

I denna del tar en ny del av berättelsen sin början. Vi får möta den unge Neb, som med sin bror med undslipper hästfränderna och med hjälp av Salamander kommer till tierynens borg där han får en anställning som skrivare. Väl där möter han den jämnåriga Branna, som han genast får en ovanligt god kontakt med. De två tyr sig till varanda, och börjar ana att de inte bara har anlag för magi, utan också att de verkar känna igen varandra.

Salamander, vars förstånd är återställt, om än något sårbart, ger sig på Dallandras uppdrag in i fiendens läger för att försöka utröna hur långt Alshandradyrkarnas välde sträcker sig. Det han upptäcker är skrämmande och skakar om både Dallandra och hennes följeslagare.

I den här boken kastas vi inte mellan olika tidsperioder, utan bara mellan samtida händelser. Det är mörkare och mera ödesdiger stämning än tidigare i serien, samtidigt finns det massor av hopp och livsglädje. Personerna är kärleksfullt porträtterade, och skildringen av ungdomarnas väg mot vuxenlivet är inlevelsefull och engagerad.




Elddraken

Detta är den elfte delen i serien om det magiska landet Deverry. Även denna bok är en av mina favoriter.. :D

Om Elddraken:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 4
Humor: 5
Sorglig: 7

I denna den elfte boken om det magiska landet Deverry får vi fortsätta att läsa om Branoic, Lilli och Maryn, och om Nevyns mödor att undvika alltför stora katastrofer. Nevyns undervisning av Lilli som sin lärling fortsätter också, och hon gör stora framsteg, trots att de på grund av hennes sjukdom måste ta det lugnt.

Lilli har bestämt sig för att hennes känslor för Branoic är tillräckliga för att gifta sig med honom, och hon försöker avfärda prins Maryn. De båda rivalerna rider ut i krig, och så börjar tragedierna hopa sig.

I en annan tid får vi också fortsätta följa Rhodry, Dallandra och Arsozah i kampen mot den falska gudinnan Alshandra. Rhodry och draken blir ett allt tätare team, och det blir allt mörkare undertoner i den delen av berättelsen.

Som vanligt är det här en fantastiskt rik fantasysaga. Drakar, magi, krig och kärlek blandas med mystik och mytologi på ett fantasieggande sätt. Det är fängslande och gripande, roande och spännande, allt på en gång. Att serien är lång känns inte betungande, det känns snarare som en nödvändighet, för trots längden på berättelsen så upplever man att det finns så oändligt mycket mer att berätta.




Simon Månkalv

Detta är den första boken i en helt fantastisk fantasyserie av Tad Williams. Serien som heter Minne, Sorg och Törne innehåller tolv böcker och är uppdelad i tre delar. Så här:

  • Minne, Sorg och Törne
    • Tronen av drakben 
      • Simon Månkalv
      • Simon Pilgrim
      • Simon Snölock
    • Avskedets sten
      • Stormens öga
      • Stormens hand
      • Stormens hjärta
    • Gröna ängelns torn
      • Väntans sten
      • Eldsnätter
      • Den vindlande vägen
      • Tårar och rök
      • Erövrarstjärnan
      • Det brinnande tornet
  • Om Simon Månkalv:

    Författare: Tad Williams
    Genre: Fantasy

    I många, långa år har Prester John härskat från sin tron av drakben i slottet Hayholt. Under hans styre har Osten Ard upplevt en era av fred och välstånd. Nu är Prester John döende, mellan hans båda söner råder fiendskap och vid Osten Ards gränser lurar en uråldrig ondska, beredd att med magisk kraft och mäktiga vapen anfalla riket.
    En gång tillhörde Osten Ard sithierna, och deras odöde härskare planerar att återta riket. Och han avser att segra genom förräderi genom att träda i förbund med den ene av Prester Johns söner.

    I slottet Hayholt blir kökspojken Simon lärling åt magikern Morgenes. För Simon är det en chans att slippa sina tråkiga sysslor och i stället få lyssna till Morgenes berättelser om forna tiders hjältar, stordåd och bataljer. Men vad Simon inte vet är att Morgenes tillhör Skriftrullens förbund, en liten, maktlös grupp människor som ensamma inser vilka oerhörda faror som hotar Osten Ard. Och när Prester John dör tvingas de förbundna och Simon ut på en lång, farofylld färd, vars syfte är att rädda Osten Ard undan förödelse.




    RSS 2.0