Hemligheternas bok

Detta är den första boken i serien som heter "Resa genom tusen världar" och det finns än så länge två böcker i serien.

Om Hemligheternas bok:

Författare: Joanna Bolin-Cullberg & Fredrik Agetoft
Genre: Fantasy

En bok blir stulen. En kartbok. Utan den är man förlorad ...

Tim är en väktare med uppgift att vakta öppningar mellan världar. Med sin kartbok hittar han dessa öppningar som kallas portaler. Plötsligt försvinner kartboken samtidigt som Esthers morfar befaras ha omkommit.

Sammanträffandet är uppenbart misstänkt visar det sig. Vem har tagit boken och varför? För om boken hamnar i fel händer rubbas balansen mellan världarna, särskilt om man tar sig in i tidszonen och ändrar historiens förlopp!

Följ med på ett äventyr genom världar och tider! Följ med in i portalens ljus och möt nya utmaningar!

Detta är del ett i en helt ny svenskproducerad fantasyserie - Resa genom tusen världar - där spänning och äventyr är nyckelorden. Författarna har tidigare skrivit manus åt teve så det här är deras debut i bokform. Redan i september kommer del två Den förlorade kejsaren, något att se fram emot!







Percy Jackson Och Titanernas Förbannelse

Detta är den tredje delen i serien om halvguden Percy Jackson.

Om Percy Jackson Och Titanernas Förbannelse:

Författare: Rick Riordan
Genre: Fantasy

Spänning: 9
Romantik: 7
Humor: 7
Lärorik: 8
Sorglig: 8

Percy, Annabeth och Thalia besvarar ett nödrop från satyren Grover. Han har hittat två nya halvblod, syskonen di Angelo, på en internatskola och behöver omedelbar hjälp! Den biträdande rektorn är ett livsfarligt monster som redan är syskonen på spåret.
Men motstånden visar sig vara starkare än de anat. När hjälpen oväntat dyker upp i form av gudinnan Artemis och hennes jägarinnor är det redan för sent.
En av Percys vänner är borta och går inte längre att rädda...





Percy Jackson Och Monsterhavet

Detta är den andra boken i serien om Percy Jackson, en halvgud som är son till Poseidon en av de tre stora gudarna.

Om Percy Jackson Och Monsterhavet:

Författare: Rick Riordan
Genre: Fantasy

Spänning: 7
Romantik: 5
HUmor: 6
Lärorik: 8
Sorglig: 6

Att ha en gud till förälder är inte alltid lätt. Det upptäckte Percy Jackson förra sommaren, när han fick veta att havsguden Poseidon är hans far. Med hjälp av sina nya vänner Grover och Annabeth lyckades han ändå överleva resan ner i underjorden, besegra alla monster och hitta Zeus försvunna blixtmaskin.

Sedan dess har Percys liv varit ganska lugnt. Men nu har Grover försvunnit, och när Annabeth plötsligt dyker upp har hon otäcka nyheter: Halvblodslägret är hotat! En okänd fiende har förgiftat Thalias träd och om inte ett botemedel snart hittas kommer barriären runt lägret snart att vara borta.

Då finns det ingen plats där Percy och de andra halvgudarna kan känna sig säkra längre!
För att rädda lägret och sin bästa vän tvingas Percy ge sig ut på en ännu farligare resa än förra året - rakt ut i Monsterhavet, det som vanliga människor kallar för Bermudatriangeln...




Percy Jackson- Född till hjälte

Detta är den första boken i serien om Percy Jackson, en halvgud som lever i modern tid, han är till hälften gud och till hälften människa. I denna serie så har tre böcker kommit ut på svenska.

Om Percy Jackson- Född till hjälte:

Författare: Rick Riordan
Genre: Fantasy

Spänning: 9
Romantik: 3
Humor: 9
Lärorik: 9
Sorglig: 7

Om du känner igen dig själv i den här berättelsen så sluta genast läsa. Du kan vara en av oss. och när du väl vet om det, så är det bara en tidsfråga innan de upptäcker dig och börjar jaga dig. Kom inte och säg att jag inte varnade dig.
/Percy Jackson

Percy Jackson har ADHD och dyslexi, och han vet mycket väl att hans verklighetsuppfattning inte är som alla andras. Men det som händer honom när skolan är på studiebesök i New York… det är bara för mycket! Plötsligt förvandlas han elaka mattelärare till ett monster, ett riktigt monster som inte vill annat än att ta livet av honom. Bokstavligen!

Snart börjar andra oförklarliga saker att hända honom, och till sist måste hans mamma berätta sanningen. Sanningen om vem hans far egentligen är: Och Percy upptäcker att han inte är ensam om att se världen på ett annorlunda sätt. Han är född till hjälte – och den ende som kan rädda Jorden undan ett krig värre än alla tidigare.




Da Vinci Koden

Da vinci koden har nog blivit lite av en klassiker nu... den är inte mer än 10 år gammal men ändå så har många miljarder människor läst den... jag har inte läst den men tänkte ta och göra det nu! Så jag ska bara lägga in detta inlägg och sedan sätta mig och läsa.

Om Da Vinci Koden:

Författare: Dan Brown
Genre: Deckare

Spänning: 9
Romantik: 3
Humor: 5
Lärorik: 8
Sorglig: 2

Konsthistorikern och symbolikexperten Robert Langdon befinner sig i Paris för att hålla en föreläsning när han väcks av ett viktigt telefonsamtal. Den åldrade intendenten på Louvren har blivit brutalt mördad inne på museet, och ett märkligt chiffer har hittats intill hans kropp. Langdon kallas till platsen för att hjälpa till att lösa gåtan, ovetandes att polisen också håller honom för misstänkt till dådet.

Medan Langdon och den franska polisens kryptograf, Sophie Neveu, söker avtäcka det gåtfulla meddelandet finner de ledtrådar gömda i Leonardo da Vincis verk - ledtrådar som är synliga men samtidigt skickligt förklädda av konstnären.
En koppling till den mördade intendenten stärks när det avslöjas att han tillhört Prieuré de Sion - det sekreta sällskap som innehållit medlemmar som Newton, Botticelli, Victor Hugo och da Vinci. Langdon misstänker nu att de är en fantastisk historisk hemlighet på spåren, en hemlighet som genom århundradena bevisats var lika upplysande som farlig. Ifall det labyrintiska pusslet inte hinner dechiffreras i tid går en explosiv forntida sanning i graven.
En rasande kapplöpning vidtar.

Denna konstant uppdrivna, intelligent genomförda och underhållande roman blev omedelbart en braksuccé när den utkom i USA. Den parkerade i topp på bästsäljarlistan och har sålts i flera miljoner exemplar bara i hemlandet. Mannen bakom denna sensation - Dan Brown - har hyllats för sin historiska forskningsinsats och sin anmärkningsvärda förmåga att förvandla sina kunskaper till exceptionell spänning.




Mer personligt...

Jag tänkte bara ta och lägga in ett lite mer personligt inlägg om mig själv. Är som sagt 14 år fyller femton om en månad. Jag har så länge jag kan minnas älskat att läsa och älskat böcker. Jag började läsa själv när jag var i sex års åldern och innan det tvingade jag mamma och pappa att läsa för mig (jag har ett hemskt humör när jag blir arg så det var lätt att få dem och läsa för mig). Min favorit genre är Fantasy, deckare och thrillers/ maffian.
Men jag är även historie intresserad och kan nästan alla kungar som sverige har haft... det kanske talar om att jag är lite nördig av mig... hehe :D

Jag har läst över 500 böcker om inte väldigt  mycker mer... jag vet att detta kan låta som en överdrift men om jag säger att jag helt allvarligt har läst hela Årsta bibliotekets fantasyavdelning så kanske ni tror mig. Men det var bara att jag har läst 500 eller mer böcker... sen så är det så att jag är så himla förtjust i att läsa om böcker att jag läser om böcker som jag gillar eller har blivit fascinerad av inte bara en eller två gånger extra utan upp till 15-20 gånger! Jag läste t.ex. Harry Potter del fyra så många gånger att pärmen lossnade och vi fick köpa en ny bok...

Jag blir ofta väldigt fascinerad av relationer och andra aspekter av detta område att jag t.ex. läste om ett avsnitt i Eragon serien bok tre Brising´r så många gåner om Eragons och draken Saphiras relation att just de sidorna är mer nötta än resten av boken. Det kallar jag att älska böcker!

I min bokhylla hemma hos mamma så har jag 72 böcker som står i bokhyllan och 20 böcker som är både biblioteks böcker och egna som ligger utspridda i hela lägenheten... Hemma hos pappa så har jag 67 böcker i bokhyllan och 14 böcker utspridda i hela huset.

Som ni kanske har märkt så är jag på biblioteket väldigt ofta, det kan bli upp till 6 gånger i veckan som jag är på ett eller annat bibliotek. Det är inte alltid så att jag tar det bibliotek som ligger nära utan ibland så åker jag långt till nått bibliotek som har just DEN boken som jag vill ha. JAg brukar även köpa mycket böcker på bibliotek när de säljer böcker för 5:- styck! Då kan jag bara inte låta bli att köpa en bok eller två om det är nått kul som jag vill ha. Här hemma så har jag nog runt 25 böcker som är fördetta biblioteks böcker som jag köpt. Vissa har jag till och med fått för att bibliotikarierna tyckte att boken var i så dåigt skick att den inte var värd att sälja utan istället skänka bort! Jag verkligen älskar att få böcker! När jag fyller år eller om det är julafton så får jag alltid minst 4 böcker av olika personer. Mitt rekord är en julafton när jag fick 16 böcker totalt!

Så nu vet ni lite mer om mig och mitt bokintresse och jag hoppas att det hjälper lite med mina recensioner!

Under Vingarnas Skugga

Detta är den tredje delen i serien om "Nyckelväktarna" som är en fantasy serie som är riktigt bra! Den är i ett nytänkande som numera saknas i de "vanliga" fantasy böckerna. I denna serie så är det ett nytt släkte som vi får göra oss bekanta med, nämligen karíter. Detta folkslag är som människor men med vingar. Läs mer här nere så får ni reda på mer!

Om Under Vingarnas Skugga:

Författare: Julia Sandström
Genre: Fantasy

Hur ska man våga vara modig när det verkligen gäller?
Comíl är svårt skadad, Líva är skräckslagen, Shanzoc är fortfarande i människoform – men Dýlla tar dem alla under sina vingar. Med gemensam kraft och list försöker de möta hoten från De avskydda som kommer allt närmare. Frågan är om Dýllas vingar räcker för dem alla …

En kamp mellan det goda och det onda utspelar sig när De avskydda vill komma åt de åtråvärda nycklarna till porten bortom bergen. En port som aldrig någonsin får öppnas, eftersom den stänger ute ondskan i dess renaste form. Ska Nyckelväktarna lyckas med sitt uppdrag att skydda portens nycklar och därmed hela mänskligheten?

Om Karíter:

Karíter är en slags människor men med vingar och en mycket större styrka än människor. De är kortare med mer kloliknande naglar och en mycket skarpare syn. Deras syn kan jämföras med en örns. Karíter kan byta form till vilket djur som helst som de har sett tidigare, dock är det lättare ju mindre och enlkare djuret är. När de byter form så ändras inte deras ansiktsdrag och färger så mycket. T.ex. en brunhårig karít får brun päls som kanin och brunt hår som människa. Så som en karít ser ut som människa skulle han eller hon ha sett ut om han eller hon föddes som människa och inte karít.



De två tidigare delarna i serien Nyckelväktarna är På ödets vingar och Så långt vingarna bär. Julia Sandström har tänkt att det ska bli fyra delar totalt.

Robin Hood

Denna boken är en klassiker som är översatt från engelska till svenska. Den handlar om sagofiguren Robin Hood och alla andra i Sherwood skogen.

Om Robin Hood:
 
Författare: Howard Pyle
Genre: Klassiker

Spääning: 5
Romantik: 4
Humor: 4
Lärorik: 2
Sorglig: 3

Medeltidens England är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge åt de fattiga.

Legenden om Robin Hood har berättats i många hundra år. Detta är den enda kompletta svenska utgåvan av Howard Pyles klassiska äventyrsberättelse. I prisad nyöversätting av Sven Christer Swahn och med originalillustrationer av författaren.


Moonwalk

Detta är en självboigrafi om och av Michael Jackson. Jag har läst den dels för att jag är MJ fan och dels för att hans liv verkligen är intressant att läsa om!

Om Moonwalk:

Författare: Michael Jackson
Genre: Självbiografi

Det finns bara en riktig biografi om Michael Jackson och det är den han har skrivit själv. Efterlängtad av fansen ges nu Moonwalk ut på nytt över hela världen med nyskrivet för- och efterord. Bara i Frankrike har den nytryckta boken redan sålt i 70 000 exemplar!

Michael Jackson var ett underbarn, ett musikgeni och en av de mest karismatiska och komplexa superstjärnor som världen skådat. Den 25 juni 2009 avled megastjärnan på sjukhus i Los Angeles efter att ha drabbats av hjärtstillestånd, bara några veckor innan han skulle påbörja den storslagna comebackturné som fansen väntat så länge på. En hel värld sörjde The King of Pop.

Moonwalk är Michael Jacksons egna, ovanligt hjärtliga och djärva självbiografi från 1988, som bara i Sverige har sålt i över 40 000 exemplar sen den kom ut. Här skildrar världsstjärnan såväl sin speciella barndom och sitt excentriska privatliv som sin makalösa karriär inom popmusiken. Vi får följa tiden då han turnerade med sina bröder i Jackson Five, ta del av det tidvis spända förhållandet till andra familjemedlemmar och han talar också öppet om vad som inspirerat honom när han skrev sin musik och skapade de danssteg blivit legendariska. Han talar öppet om den ensamhet som följt med berömmelsen, om sin första kärlek, sina plastikoperationer samt de ofta bisarra och falska rykten som omgett hans karriär. Boken är illustrerad med unika fotografier ur familjens album och ur Michaels privata arkiv. Moonwalk är en minnesvärld resa rakt in i ett modernt musikgenis själ och hjärta.





Fyrvaktaren

Detta är den sjunde delen i Camilla Läckbergs välkända serie om Patrik Hedström och Erika Falck. Denna serie är en storsäljande favorit världen över.

Om Fyrvaktaren: 

Författare: Camilla Läckberg
Genre: Deckare

Polisinspektör Patrik Hedström har precis återvänt till arbetet efter en tids sjukskrivning. Han har försökt vila upp sig, samtidigt som han har tagit hand om sin fru Erica och deras för tidigt födda tvillingar.

Men knappt hinner han kliva in på polisstationen förrän han kastas in i en ny utredning. En man har hittats mördad, skjuten i bakhuvudet hemma i sin lägenhet.

Offret är Mats Sverin, kommunens ekonomiansvarige, en alltigenom trevlig och omtyckt person. Ingen har ett ont ord att säga om honom.

Tillsammans med sina kolleger börjar Patrik kartlägga Mats liv, som rymmer fler hemligheter än någon kunnat ana. Varför lämnade han Göteborg hals över huvud för att flytta till sin barndoms Fjällbacka? Vilken är hans roll i projektet att bygga om det gamla badhotellet till spa? Och är det en slump att även Mats ungdomskärlek Annie har återvänt? De har inte haft kontakt på många år, men nu befinner hon sig med sin son på ön Gråskär utanför Fjällbacka, där hennes släkt har vistats i generationer.

Också Gråskär bär på hemligheter. I folkmun kallas den Gastholmen och har alltid omgärdats av mörka rykten. Det sägs att de döda går igen och att de har något att berätta för de levande ...



De tidigare delarna i serien heter: Isprinssesan, Predikanten, Stenhuggaren, Olycksfågeln, Tyskungen och Sjöjungfrun.


The Godfather: The lost years

Denna boken håller jag på och läsa. Detta är så att såga fortsättningen på Gudfasdern. Men.. denna bok finns bara på engelska vilket är lite dåligt... så jag håller just nu på och tragglar mig igen denna bok på engelska. Men det gör inget att den är på engelska eftersom att handlingen och boken är så fantastisk att man ändå älskar Mario Puzos sätt att skriva! Man kan helt enkelt inte låta bli att ryckas med i boken!

Men jag måste vrana er! Denna bokrecension blir på engelska eftersom att boken är på engelska.

Om The Godfather: The lost years

Författare: Mario Puzo
Genre: Klassiker

The Godfather: The Lost Years takes place in the years 1955-65, but it is built upon the story of that "year of delicate political manoeuvring" - and how, in winning the battle of that year, Michael Corleone set the stage to lose the war: the war to make the Family legitimate, the war to keep the Corleones supremely in power, the war to stay true to his father's wishes, the war to give not just his Family but his family a safe and happy life. The Godfather: The Lost Years is not just a sequel. A magnificent novel in its own right, by an acclaimed young American novelist, it traces: the nexus of ambitious, audacious decisions that Michael Corleone implements, their ultimate failure, and, after the Family's literal and figurative years in the wilderness (of Las Vegas), Michael's literal, physical return to New York, and his attempts to regain control there.




Örnarnas Triumf

Äntligen är den här! Detta är boken som jag längtat så länge efter! Detta är den sjätte delen i Temeraire serien. Men... jag har nu läst ut den och tycker verkligen inte att den är lika bra som de tidigare fyra delarna varit. Jag är faktiskt lite besviken. Men men alla andra som tyckt om serien kanske ändå tycker om denna fortsättning. Men jag gjorde det inte.

Om Örnarnas Triumf:

Författare: Naomi Novik
Genre: Fantasy/historia

Att följa sitt samvete har sitt pris.

Efter att ha följt sitt samvete och räddat fienden från den dödliga farsot som härjar, blir Temeraire och kapten Laurence tvungna att återvända till England för att ta konsekvenserna av sitt handlande. Där blir de omedelbart tillfångatagna och dömda för högförräderi. Nu står England helt oförberett inför sin värsta fiende, himmelsdraken Lien, och Bonapartes kommande invasion...

Läs också de tidigare delarna i serien:
> Hans majestäts drake
> Jadetronen
> Svartkrut och eld
> Elfenbensriket




RSS 2.0