Elddraken

Detta är den elfte delen i serien om det magiska landet Deverry. Även denna bok är en av mina favoriter.. :D

Om Elddraken:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 4
Humor: 5
Sorglig: 7

I denna den elfte boken om det magiska landet Deverry får vi fortsätta att läsa om Branoic, Lilli och Maryn, och om Nevyns mödor att undvika alltför stora katastrofer. Nevyns undervisning av Lilli som sin lärling fortsätter också, och hon gör stora framsteg, trots att de på grund av hennes sjukdom måste ta det lugnt.

Lilli har bestämt sig för att hennes känslor för Branoic är tillräckliga för att gifta sig med honom, och hon försöker avfärda prins Maryn. De båda rivalerna rider ut i krig, och så börjar tragedierna hopa sig.

I en annan tid får vi också fortsätta följa Rhodry, Dallandra och Arsozah i kampen mot den falska gudinnan Alshandra. Rhodry och draken blir ett allt tätare team, och det blir allt mörkare undertoner i den delen av berättelsen.

Som vanligt är det här en fantastiskt rik fantasysaga. Drakar, magi, krig och kärlek blandas med mystik och mytologi på ett fantasieggande sätt. Det är fängslande och gripande, roande och spännande, allt på en gång. Att serien är lång känns inte betungande, det känns snarare som en nödvändighet, för trots längden på berättelsen så upplever man att det finns så oändligt mycket mer att berätta.




Kommentarer

Har du nått att säga om bäckerna? Gör det här:

Vad heter du?
Vill du bli ihågkommen?

Din mail? (visas ej)

Skriv in din bloggadress här!

Vad har du att kommentera om?

Trackback
RSS 2.0