Guldfalken

Detta är den tolfte delen i serien om det magiska landet Deverry. Men den är även den sista delen på svenska då de resterande tre delarna aldrig blivit översatta, då bolaget som översatt alla de andra delarna inte tycker att de stjänar pengar på att översätta resten av delarna, eftersom att det enligt dem inte säljs lika många böcker ur serien längre. Därför kommer mina sista recensioner på denna serie vara på engelska eftersom att böckerna är på engelska.

Om Guldfalken:

Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy

Spänning: 8
Romantik: 5
Humor: 6
Sorglig: 4

I denna del tar en ny del av berättelsen sin början. Vi får möta den unge Neb, som med sin bror med undslipper hästfränderna och med hjälp av Salamander kommer till tierynens borg där han får en anställning som skrivare. Väl där möter han den jämnåriga Branna, som han genast får en ovanligt god kontakt med. De två tyr sig till varanda, och börjar ana att de inte bara har anlag för magi, utan också att de verkar känna igen varandra.

Salamander, vars förstånd är återställt, om än något sårbart, ger sig på Dallandras uppdrag in i fiendens läger för att försöka utröna hur långt Alshandradyrkarnas välde sträcker sig. Det han upptäcker är skrämmande och skakar om både Dallandra och hennes följeslagare.

I den här boken kastas vi inte mellan olika tidsperioder, utan bara mellan samtida händelser. Det är mörkare och mera ödesdiger stämning än tidigare i serien, samtidigt finns det massor av hopp och livsglädje. Personerna är kärleksfullt porträtterade, och skildringen av ungdomarnas väg mot vuxenlivet är inlevelsefull och engagerad.




Kommentarer

Har du nått att säga om bäckerna? Gör det här:

Vad heter du?
Vill du bli ihågkommen?

Din mail? (visas ej)

Skriv in din bloggadress här!

Vad har du att kommentera om?

Trackback
RSS 2.0