Blodsfränder

Detta är den tionde delen i serien om det magiska landet Deverry. Denna boken är inte en av mina favoriter, men den är ändå superbra precis som resten av hennes böcker i serien!
Om Blodsfränder:
Författare: Katharine Kerr
Genre: Fantasy
Spänning: 8
Romantik: 3
Humor: 4
Sorglig: 5

I den tionde boken om det magiska landet Deverry får vi åter möta Salamander, Rhodrys halvbror som slagit sig på en karriär som magiker i ett rundresande sällskap av akrobater. Han är numera gift med sin Marka från Bardek, och de har flera barn. Tyvärr verkar det som att Salamander, eller Ebañy som han egentligen heter, håller på att mista förståndet. Evandar tittar till honom då och då, men kan inte riktigt bestämma sig för om han ska hjälpa honom, eller om han ens kan görs något för att hjälpa, och i så fall på vad sätt.

I Cerr Cawnen har Jahdos syster Niffa mist sin make, och hennes misstänksamhet mot Raena bara ökar. I drömmarna får hon kontakt med Dallandra, men Niffa är inte skolad i dweomer och har därför svårt att förstå Dallandras budskap.

Läsaren bjuds som vanligt på ett hopp bakåt i tiden, denna gång till kronprins Maryns hov, där vi får fortsätta att följa prinsen själv, hans hustru, trollkarlen Nevyn, silverdolken Branioc, barden Maddyn och alla de andra i alla förverkligar och krumelurer som får betydelse för historien längre fram. Vi får bland annat veta hur rosenringen blir till, den ring som i ett senare liv Rhodry använder för att tämja draken Arsozah.




Kommentarer

Har du nått att säga om bäckerna? Gör det här:

Vad heter du?
Vill du bli ihågkommen?

Din mail? (visas ej)

Skriv in din bloggadress här!

Vad har du att kommentera om?

Trackback
RSS 2.0